Túrák

„Hogy az életünk jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.” – Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Az áramlat

A 2022-es év egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráink időpontjait folyamatosan írom majd ki, két őszi időpont, ami már fix: 2022. okt. 15-22. / okt. 22-29. Teljesen kezdők is jöhetnek, és a célunk, hogy minél többet vitorlázunk különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás is, a részletesebb tematikánk itt olvasható. A gyakorló vitorlástúra végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). A hajó egy Beneteau 411-es lesz (extrák: AIS, radar, spi), ami szerintem ideális kezdők számára gyakorolni. A hét során a spinakker (hátszél vitorla) kezelése is elsajátítható lesz tengeri körülmények között. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon. Ajánlott felszerelés listája az egyhetes Adriai gyakorló tanfolyam túrára.

Service 2

2022-ben is szervezünk az adriai mérföldgyűjtő gyakorló vitorlástúráink! Az “Átkelés az Adrián” adriai egyhetes mérföldgyűjtő vitorlástúra (offshore training) tapasztaltabb vitorlázók számára ajánlott!

Beneteau Oceanis 40jpgA következő időpont, ahol vannak még szabad helyeink: 2022.  okt. 2 – 9.
Tervezett útvonalunk: Brac. szg. – Lastovo szg. – Brindisi vagy Bari (Olaszo.) – Vis szg. – Hvar szg. – Brac szg. (Várhatóan 350-400 tmf-et vitorlázunk le és lesz két teljes éjszakai vitorlázásunk is)
A túra célja minél több vitorlázás különböző körülmények között, két éjszakai vitorlázás garantált, és szokott lenni erős szeles vitorlázás is. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS.-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon.
Service 2
Egyhetes adriai pihenős vitorlástúrát 2022. nyarán nem tartunk, helyette a Málta – Szicília – Lipari szigetek – Szicília vitorlástúrát ajánlom.
2023-ban ismét lesz adriai pihenős vitorlástúránk, a tervezett útvonalunk 2023-ban: Brac szg. – Hvar szg. –  Korcula szg. – Mljet szg. – Dubrovnik és vissza…
A hajó egy Beneteau 411-es lesz, egy 4 kabin + 2 mosdós kényelmes túravitorlás (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). Kezdő és nem vitorlázókat is várunk szeretettel.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2hetestura

Service 2

2022. ősz : 4 napos (lehet akár egy hétre is jönni!) VMG flottavitorlázás az Adrián – Idén ősszel nem tartjuk meg a flottavitorlázást!
Minden érdeklődőt várunk szeretettel, vitorlás tapasztalat nem szükséges! Szeptemberben már nyár van az Adrián, és várhatóan jó szelek is lesznek még… A flottavitorlázáson napközben és kora este vitorlázás, játékos vitorlásversenyek, navigációs versenyek és csapatépítő vitorlás gyakorlatok lesznek. Szóval szokás szerint pörgős 4 nap lesz… A hajóink: Dufour 460-as (2019) négy kabinos vitorlások lesznek, amik szerintem nagyon jó vitorlások! Induló és érkező kikötő: Frapa Marina, Rogoznica (szuper hely!). Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Még több információ a VMG Yachting weboldalán illetve a FB oldalunkon.
Jelentkezés és további információ: oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 8423
Service 2
2022 aug. 4 – 12. ismét lesz átkelés a Jón-tengeren gyakorló vitorlástúránk. Útvonal: Korfu – Albánia – Szicília – Málta (400tmf)
Pontos útvonalunk: Korfu – Albánia (Sarande) – Szicília, Olaszország (Taormina, Etna és esetleg Catania) – Málta. Induló kikötőnk: Gouvia marina, Korfu (Görögország), várhatóan 400 tmf-et vitorlázunk le, és lesz három teljes éjszakai vitorlázásunk is. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon. (A Wizzair járatokra van optimalizálva ez a túránk.)
Service 2
2022. aug. 12 – 18. között szervezzük a Málta – Szicília – Lipari szigetek – Szicília vitorlástúránkat!

A pontos útvonal az időjárástól is függ természetesen, előreláthatóan 250tmf-et fogunk levitorlázni.  A hajónk a szokásos Beneteau 411-es lesz (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon. (A Wizzair járatokra van optimalizálva ez a túránk is.)

Service 2
2022-ben ismét lesz Szicília – Otranto – Montenegró – Horvátország vitorlástúra (3 ország / 2 tenger).
2022 aug. 25. – szept. 4. között szervezzük ezt a nyaralós / gyakorlós vitorlástúrát, útvonalunk: Szicília – Otranto – Montenegró (Budva, Kotor) – Horváto. (Dubrovnik, Mljet szg., Korcula, Hvar és Brac szg.). Az utolsó kikötőnk: Milna ACI marina, Brac szg. és várhatóan több, mint 500tmf-et fogunk levitorlázni, és lesz három teljes éjszakai vitorlázásunk is. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Service 2
Adriai gyerek vitorlástábor 9-16 évesek számára 2022-ben elmarad, reméljük 2023-ban meg tudjuk majd tartani!
20140701_114814Időpont: 2023. nyár/ Induló és érkező kikötő: Brac sziget, Milna város / A hajó egy Beneteau 411-es (4kabin, 2 mosdó), extrák a hajón: külmotor, spinakker, AIS és radar / Útvonal: Brac – Solta – Vis – Lastovo – Hvar – Brac / Programok: alapfokú vitorlásoktatás, navigáció és térképismeret, tengerészcsomók kötése, lakatlan szigetek felfedezése és ott túlélési technikák elsajátítása, éjszakai vitorlázás, csillagtérkép használat, világító plankton és delfin megfigyelés… továbbá: strandolás, sznorkerezés, horgászás, városnézés és kirándulások. Teljesen kezdők is jöhetnek a gyerek vitorlástáborba! A vitorlástábor végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is a 16 évesek számára (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). Jelentkezés és további információ (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és +36 20 273 84 23-as telefonszámon. A 2014-es Adriai gyerek vitorlástáborról készült egy rövid bemutató film, ami megtekinthető az Ocean Sailing SE youtube csatornáján itt.
Service 2

Balatoni egynapos gyakorló vitorlázásokat 2022 szeptemberében tartunk! Egész pontosan már kilencedik éve folyamatosan szervezzünk 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat: 1. Tapasztaltabb vitorlázókkal egy Code 8 carbon vitorlással gyakorlunk (induló és érkező kikötő: Tihany). 2. Kezdőkkel egy Maxi 77-es gyakorlunk, ebben az esetben az induló kikötő Balatonfűzfő. Az egynapos gyakorló vitorlázásokat azok számára ajánljuk akik még soha nem vitorláztak, de ki szeretnék próbálni a vitorlázást / kezdő vitorlázóknak, akik még csak néhány alkalommal vitorláztak és akkor is csak, mint utas / nem tapasztalt vitorlázóknak, akik már régen és akkor is csak keveset vitorláztak és úgy érzik szeretnének gyakorolni… Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő / Tihany. Az egynapos gyakorló vitorlástúra reggel 9-kor kezdődik, és este 18:00-kor ér véget. A hajón Méder Áron mellett maximum 4-5 személy fér el hajó típustól függően (A Code 8 carbon vitorláson 2-3 tanuló az ideális létszám). További információ és időpont egyeztetés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 84 23. Lehetőség van több napos balatoni túravitorlázásra is jelentkezni, ilyenkor a szállás a hajóban van.

Service 2

2023-ban folytatjuk a KANÁRI-SZIGETEKI VITORLÁSTÚRÁKAT. A koncepciója: gyakorlós túra (éjszakai vitorlázás is lesz)… 1.-es útvonal: Gran Canaria – Tenerife – La Palma – El Hierro – La Gomera – Gran Canaria / 2-es útvonal:  Tenerife – La Palma – El Hierro – La Gomera – Gran Canaria – Tenerife

Egyhetes kanári-szigeteki gyakorlós vitorlástúráink pontos időpontja 2022. őszén lesz meghirdetve. A hajóink: 4-5 kabinos sportos egytestűek lesznek.

További információ és jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Viento justo 🙂

Service 2

KARIBI VITORLÁSTÚRÁK (2023. január és február).

Útvonalak : Grenadine szigetek / St. Martin – Anguilla (opcionálisan: Dog sziget) – Saint Barthelemy – Nevis – Saba – Statia – St. Martin / Antigua – Barbuda – Nevis – St. Kitts – Antigua / opcionálisan: Montserrat / Martinique – St. Lucia – St. Vincent – Grenadine szigetek – Martinique

A pontos útvonal a csapattól is és az időjárástól is függ természetesen.

Egyhetes karibi vitorlástúráink pontos időpontja 2022. őszén lesz meghirdetve, a hajóink: 4-5 kabinos sportos egytestűek lesznek.

Jelentkezés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon

Service 2
ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) – Minden túránk résztvevőjére ez vonatkozik!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Service 2