Túrák

„Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.” – Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Az áramlat

Érdemes minden tanfolyam / gyakorló vitorlástúránkra időben jelentkezni vagyis minél hamarabb, mert minden gyorsan betelik. Emiatt is az I., II. és III. szinten két és három hajós oktatásokat is szervezünk már 3. éve. Jelentkezéskor az időrendi sorrend dönt minden esetben, persze mindent mindig próbálunk megoldani… ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) – Minden túránk résztvevőjére ez vonatkozik!

 

 

Service 2

A 2024-es év tavaszi egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráinak időpontjai: 2023. május 4-11. / május 18-25. Teljesen kezdők is jöhetnek, és a célunk, hogy minél többet vitorlázunk különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás is, a részletesebb tematikánk itt olvasható. A gyakorló vitorlástúra végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). A hajó egy Beneteau 411-es lesz (extrák: AIS, radar, spi), ami szerintem ideális kezdők számára gyakorolni. A hét során a spinakker (hátszél vitorla) kezelése is elsajátítható lesz tengeri körülmények között. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon. Ajánlott felszerelés listája az egyhetes Adriai gyakorló tanfolyam túrára.

Service 2

2024 tavaszán is szervezünk adriai mérföldgyűjtő gyakorló vitorlástúrákat! Az „Átkelés az Adrián” egy adriai egyhetes mérföldgyűjtő vitorlástúra (offshore training) tapasztaltabb vitorlázók számára ajánlott!

Beneteau Oceanis 40jpgA következő Adria átkelés időpontja: 2024. június 1-8.
Tervezett útvonalunk: Brac. szg. – Lastovo szg. – Brindisi vagy Bari (Olaszo.) – Vis szg. – Hvar szg. – Brac szg. (Várhatóan 350-400 tmf-et vitorlázunk le és lesz két teljes éjszakai vitorlázásunk is)
A túra célja minél több vitorlázás különböző körülmények között, két éjszakai vitorlázás garantált, és szokott lenni erős szeles vitorlázás is. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS.-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon.
Service 2
Egyhetes adriai pihenős / nyaralós vitorlástúra: 2024. nyár
A tervezett útvonalunk (one-way): Dubrovnik – Mljet szg. – Peljesac – Korcula szg. – Hvar szg. – Brac szg.
A hajó egy Beneteau 411-es lesz, egy 4 kabin + 2 mosdós kényelmes túravitorlás (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). Kezdő és nem vitorlázókat is várunk szeretettel.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2hetestura

Service 2

2024. őszén ismét lesz 4 napos VMG flottavitorlázás az Adrián!
Minden érdeklődőt várunk szeretettel, vitorlás tapasztalat nem szükséges! Szeptemberben még nyár van az Adrián, és várhatóan jó szelek is lesznek már… A flottavitorlázáson napközben és kora este vitorlázás, játékos vitorlásversenyek, navigációs versenyek és csapatépítő vitorlás gyakorlatok lesznek. Szóval szokás szerint pörgős 4 nap lesz…Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Még több információ a VMG Yachting weboldalán illetve a FB oldalunkon.
Jelentkezés és további információ: oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 8423
Service 2
2024. augusztus 10-17. – Hollandia – Anglia – Hollandia gyakorlós vitorlástúra

A pontos útvonal az időjárástól is függ természetesen, előreláthatóan 350-370 tmf-et fogunk levitorlázni.  A hajónk egy Bavaria 46-os lesz, részletek itt. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Service 2
A nyári adriai gyerek vitorlástábor (9-16 évesek számára) programunk jelenleg szünetel, reméljük a jövőben újra fogjuk tudni indítani!
20140701_114814Időpont: bizonytalan/ Induló és érkező kikötő: Brac sziget, Milna város / A hajó egy Beneteau 411-es (4kabin, 2 mosdó), extrák a hajón: külmotor, spinakker, AIS és radar / Útvonal: Brac – Solta – Vis – Lastovo – Hvar – Brac / Programok: alapfokú vitorlásoktatás, navigáció és térképismeret, tengerészcsomók kötése, lakatlan szigetek felfedezése és ott túlélési technikák elsajátítása, éjszakai vitorlázás, csillagtérkép használat, világító plankton és delfin megfigyelés… továbbá: strandolás, sznorkerezés, horgászás, városnézés és kirándulások. Teljesen kezdők is jöhetnek a gyerek vitorlástáborba! A vitorlástábor végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is a 16 évesek számára (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). Jelentkezés és további információ (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és +36 20 273 84 23-as telefonszámon. A 2014-es Adriai gyerek vitorlástáborról készült egy rövid bemutató film, ami megtekinthető az Ocean Sailing SE youtube csatornáján itt.
Service 2

Balatoni egynapos gyakorló vitorlázásokat minden évben májusától folyamatosan tartunk novemberig! Egész pontosan tizedik éve folyamatosan szervezzünk 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat. Tapasztaltabb vitorlázókkal egy NAU370Run és egy NAU220-as versenyvitorlással gyakorlunk (induló és érkező kikötő: Balatonkenese / Balatonfüred). Kezdőkkel egy Maxi 77-es gyakorlunk, ebben az esetben az induló kikötő Balatonfűzfő. Ki a kezdő? Aki még soha nem vitorlázott / aki még csak néhány alkalommal vitorlázott, és akkor is csak, mint utas / aki már régen és akkor is csak keveset vitorlázott… Az egynapos gyakorló vitorlástúra reggel 9-kor kezdődik, és este 17:30-kor ér véget. A hajón Méder Áron mellett maximum 2-3-4 személy fér el hajó típusától függően (A NAU370Run carbon vitorláson 3-4 tanuló az ideális létszám és például a NAU220-as versenyvitorláson 2-3 tanuló). További információ és időpont egyeztetés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 84 23. Lehetőség van több napos balatoni túravitorlázásra is jelentkezni, ilyenkor a szállás a hajóban van.


 

Service 2

2024-ben folytatjuk a KANÁRI-SZIGETEKI VITORLÁSTÚRÁKAT. A koncepció: gyakorlós túra (éjszakai vitorlázásokkal)… részletek a túrával kapcsolatban itt olvashatóak. 2024-ben négy egyhetes sportos gyakorlós vitorlástúrát is szervezünk,  de már mindegyik túránk betelt. Szeptembertől lehet jelentkezni a 2025-ös kanári túráinkra. Időpont: 2025. január – március. A hajóink: egytestű 5 kabinos vitorlások lesznek. Induló és érkező sziget: Tenerife szg.

 

További információ és jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Viento justo 🙂

Service 2

KARIBI VITORLÁSTÚRÁK (2025. február).

Útvonalak : Grenadine szigetek / St. Martin – Anguilla (opcionálisan: Dog sziget) – Saint Barthelemy – Nevis – Saba – Statia – St. Martin / Antigua – Barbuda – Nevis – St. Kitts – Antigua / opcionálisan: Montserrat / Martinique – St. Lucia – St. Vincent – Grenadine szigetek – Martinique

A pontos útvonal a csapattól is és az időjárástól is függ természetesen.

Az egyhetes karibi vitorlástúránk pontos időpontja 2024. őszén lesz meghirdetve, a hajóink: 4-5 kabinos sportos egytestű lesz.

Jelentkezés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon

Service 2