Túrák

„Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.” – Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Az áramlat

A 2023-as év tavaszi egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúrájának időpontjai (ahol még vannak helyeink): 2023. máj. 6-13. Teljesen kezdők is jöhetnek, és a célunk, hogy minél többet vitorlázunk különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás is, a részletesebb tematikánk itt olvasható. A gyakorló vitorlástúra végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). A hajó egy Beneteau 411-es lesz (extrák: AIS, radar, spi), ami szerintem ideális kezdők számára gyakorolni. A hét során a spinakker (hátszél vitorla) kezelése is elsajátítható lesz tengeri körülmények között. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon. Ajánlott felszerelés listája az egyhetes Adriai gyakorló tanfolyam túrára.

Service 2

2023-ban is szervezünk adriai mérföldgyűjtő gyakorló vitorlástúrákat! Az „Átkelés az Adrián” egy adriai egyhetes mérföldgyűjtő vitorlástúra (offshore training) tapasztaltabb vitorlázók számára ajánlott!

Beneteau Oceanis 40jpgA következő Adria átkelés időpontja: 2023. okt. (a júniusi átkelés megtelt)
Tervezett útvonalunk: Brac. szg. – Lastovo szg. – Brindisi vagy Bari (Olaszo.) – Vis szg. – Hvar szg. – Brac szg. (Várhatóan 350-400 tmf-et vitorlázunk le és lesz két teljes éjszakai vitorlázásunk is)
A túra célja minél több vitorlázás különböző körülmények között, két éjszakai vitorlázás garantált, és szokott lenni erős szeles vitorlázás is. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS.-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon.
Service 2
Egyhetes adriai pihenős / nyaralós vitorlástúra: 2023. aug. 4-11.
A tervezett útvonalunk (one-way): Dubrovnik – Mljet szg. – Peljesac – Korcula szg. – Hvar szg. – Brac szg.
A hajó egy Beneteau 411-es lesz, egy 4 kabin + 2 mosdós kényelmes túravitorlás (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). Kezdő és nem vitorlázókat is várunk szeretettel.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2hetestura

Service 2

2023. május 20-23. / május 23-26. – 4 napos (a második turnusban vannak még szabad helyeink) VMG flottavitorlázás az Adrián!
Minden érdeklődőt várunk szeretettel, vitorlás tapasztalat nem szükséges! Májusban már nyár van az Adrián, és várhatóan jó szelek is lesznek még… A flottavitorlázáson napközben és kora este vitorlázás, játékos vitorlásversenyek, navigációs versenyek és csapatépítő vitorlás gyakorlatok lesznek. Szóval szokás szerint pörgős 4 nap lesz… A hajóink: Dufour 460-as (2018) négy kabinos vitorlások lesznek, amik szerintem nagyon jó vitorlások! Induló és érkező kikötő: Trogir. Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Még több információ a VMG Yachting weboldalán illetve a FB oldalunkon.
Jelentkezés és további információ: oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 8423
Service 2
2023. aug. 12 – 19. között szervezzük egy Hollandia – Anglia – Hollandia gyakorlós vitorlástúrát

A pontos útvonal az időjárástól is függ természetesen, előreláthatóan 350-370 tmf-et fogunk levitorlázni.  A hajónk egy Bavaria 46-os lesz, részletek itt. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Service 2
A nyári adriai gyerek vitorlástábor (9-16 évesek számára) programunk jelenleg szünetel, reméljük a jövőben újra fogjuk tudni indítani!
20140701_114814Időpont: bizonytalan/ Induló és érkező kikötő: Brac sziget, Milna város / A hajó egy Beneteau 411-es (4kabin, 2 mosdó), extrák a hajón: külmotor, spinakker, AIS és radar / Útvonal: Brac – Solta – Vis – Lastovo – Hvar – Brac / Programok: alapfokú vitorlásoktatás, navigáció és térképismeret, tengerészcsomók kötése, lakatlan szigetek felfedezése és ott túlélési technikák elsajátítása, éjszakai vitorlázás, csillagtérkép használat, világító plankton és delfin megfigyelés… továbbá: strandolás, sznorkerezés, horgászás, városnézés és kirándulások. Teljesen kezdők is jöhetnek a gyerek vitorlástáborba! A vitorlástábor végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is a 16 évesek számára (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). Jelentkezés és további információ (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és +36 20 273 84 23-as telefonszámon. A 2014-es Adriai gyerek vitorlástáborról készült egy rövid bemutató film, ami megtekinthető az Ocean Sailing SE youtube csatornáján itt.
Service 2

Balatoni egynapos gyakorló vitorlázások 2023 májusától tartunk! Egész pontosan tizedik éve folyamatosan szervezzünk 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat. Tapasztaltabb vitorlázókkal egy Code 8 carbon vitorlással gyakorlunk (induló és érkező kikötő: Tihany). 2. Kezdőkkel egy Maxi 77-es gyakorlunk, ebben az esetben az induló kikötő Balatonfűzfő. Az egynapos gyakorló vitorlázásokat azok számára ajánljuk akik még soha nem vitorláztak, de ki szeretnék próbálni a vitorlázást / kezdő vitorlázóknak, akik még csak néhány alkalommal vitorláztak és akkor is csak, mint utas / nem tapasztalt vitorlázóknak, akik már régen és akkor is csak keveset vitorláztak és úgy érzik szeretnének gyakorolni… Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő / Tihany. Az egynapos gyakorló vitorlástúra reggel 9-kor kezdődik, és este 18:00-kor ér véget. A hajón Méder Áron mellett maximum 4-5 személy fér el hajó típustól függően (A Code 8 carbon vitorláson 2-3 tanuló az ideális létszám). További információ és időpont egyeztetés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 84 23. Lehetőség van több napos balatoni túravitorlázásra is jelentkezni, ilyenkor a szállás a hajóban van. Jelenleg a CODE 8 Carbon vitorlás programunk szünetel.

Service 2

2024-ben folytatjuk a KANÁRI-SZIGETEKI VITORLÁSTÚRÁKAT. A koncepció: gyakorlós túra (éjszakai vitorlázásokkal)… részletek a túrával kapcsolatban itt olvasható. Az egyik kedvenc útvonalunk: Puerto Deportivo Radazul – La Gomera – El Hierro – Las Palmas – Puerto Deportivo Radazul

 

További információ és jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Viento justo 🙂

Service 2

KARIBI VITORLÁSTÚRÁK (2024. február).

Útvonalak : Grenadine szigetek / St. Martin – Anguilla (opcionálisan: Dog sziget) – Saint Barthelemy – Nevis – Saba – Statia – St. Martin / Antigua – Barbuda – Nevis – St. Kitts – Antigua / opcionálisan: Montserrat / Martinique – St. Lucia – St. Vincent – Grenadine szigetek – Martinique

A pontos útvonal a csapattól is és az időjárástól is függ természetesen.

Az egyhetes karibi vitorlástúránk pontos időpontja 2023. őszén lesz meghirdetve, a hajóink: 4-5 kabinos sportos egytestű lesz.

Jelentkezés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon

Service 2
ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) – Minden túránk résztvevőjére ez vonatkozik!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Service 2