Túrák

„Hogy az életünket jobbá tegyük, az élményeinket kell jobbá tenni.” – Csíkszentmihályi Mihály: Flow – Az áramlat

A 2023-as év őszi egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúrájának időpontja: 2023. okt. 14-21. Teljesen kezdők is jöhetnek, és a célunk, hogy minél többet vitorlázunk különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás is, a részletesebb tematikánk itt olvasható. A gyakorló vitorlástúra végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). A hajó egy Beneteau 411-es lesz (extrák: AIS, radar, spi), ami szerintem ideális kezdők számára gyakorolni. A hét során a spinakker (hátszél vitorla) kezelése is elsajátítható lesz tengeri körülmények között. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon. Ajánlott felszerelés listája az egyhetes Adriai gyakorló tanfolyam túrára.

Service 2

2023 őszén is szervezünk adriai mérföldgyűjtő gyakorló vitorlástúrákat! Az „Átkelés az Adrián” egy adriai egyhetes mérföldgyűjtő vitorlástúra (offshore training) tapasztaltabb vitorlázók számára ajánlott!

Beneteau Oceanis 40jpgA következő Adria átkelés időpontja: 2023. okt. 28. – nov. 4.
Tervezett útvonalunk: Brac. szg. – Lastovo szg. – Brindisi vagy Bari (Olaszo.) – Vis szg. – Hvar szg. – Brac szg. (Várhatóan 350-400 tmf-et vitorlázunk le és lesz két teljes éjszakai vitorlázásunk is)
A túra célja minél több vitorlázás különböző körülmények között, két éjszakai vitorlázás garantált, és szokott lenni erős szeles vitorlázás is. A hajó egy Beneteau 411-es lesz (AIS.-szel, radarral, spivel felszerelve). További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a 06 20 273 84 23-as telefonszámon.
Service 2
Egyhetes adriai pihenős / nyaralós vitorlástúra: 2023. aug. 4-11.
A tervezett útvonalunk (one-way): Dubrovnik – Mljet szg. – Peljesac – Korcula szg. – Hvar szg. – Brac szg.
A hajó egy Beneteau 411-es lesz, egy 4 kabin + 2 mosdós kényelmes túravitorlás (AIS-szel, radarral, spivel felszerelve). Kezdő és nem vitorlázókat is várunk szeretettel.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

2hetestura

Service 2

2024. májusában ismét lesz 4 napos VMG flottavitorlázás az Adrián!
Minden érdeklődőt várunk szeretettel, vitorlás tapasztalat nem szükséges! Májusban már nyár van az Adrián, és várhatóan jó szelek is lesznek még… A flottavitorlázáson napközben és kora este vitorlázás, játékos vitorlásversenyek, navigációs versenyek és csapatépítő vitorlás gyakorlatok lesznek. Szóval szokás szerint pörgős 4 nap lesz…Várunk minden érdeklődőt szeretettel!
Még több információ a VMG Yachting weboldalán illetve a FB oldalunkon.
Jelentkezés és további információ: oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 8423
Service 2
2023. aug. 12 – 19. között szervezzük egy Hollandia – Anglia – Hollandia gyakorlós vitorlástúrát

A pontos útvonal az időjárástól is függ természetesen, előreláthatóan 350-370 tmf-et fogunk levitorlázni.  A hajónk egy Bavaria 46-os lesz, részletek itt. További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.

Service 2
A nyári adriai gyerek vitorlástábor (9-16 évesek számára) programunk jelenleg szünetel, reméljük a jövőben újra fogjuk tudni indítani!
20140701_114814Időpont: bizonytalan/ Induló és érkező kikötő: Brac sziget, Milna város / A hajó egy Beneteau 411-es (4kabin, 2 mosdó), extrák a hajón: külmotor, spinakker, AIS és radar / Útvonal: Brac – Solta – Vis – Lastovo – Hvar – Brac / Programok: alapfokú vitorlásoktatás, navigáció és térképismeret, tengerészcsomók kötése, lakatlan szigetek felfedezése és ott túlélési technikák elsajátítása, éjszakai vitorlázás, csillagtérkép használat, világító plankton és delfin megfigyelés… továbbá: strandolás, sznorkerezés, horgászás, városnézés és kirándulások. Teljesen kezdők is jöhetnek a gyerek vitorlástáborba! A vitorlástábor végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is a 16 évesek számára (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem). Jelentkezés és további információ (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és +36 20 273 84 23-as telefonszámon. A 2014-es Adriai gyerek vitorlástáborról készült egy rövid bemutató film, ami megtekinthető az Ocean Sailing SE youtube csatornáján itt.
Service 2

Balatoni egynapos gyakorló vitorlázásokat 2023 májusától folyamatosan tartunk novemberig! Egész pontosan tizedik éve folyamatosan szervezzünk 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat. Tapasztaltabb vitorlázókkal egy NAU370Run vitorlással gyakorlunk (induló és érkező kikötő: Balatonkenese). 2. Kezdőkkel egy Maxi 77-es gyakorlunk, ebben az esetben az induló kikötő Balatonfűzfő. Az egynapos gyakorló vitorlázásokat azok számára ajánljuk akik még soha nem vitorláztak, de ki szeretnék próbálni a vitorlázást / kezdő vitorlázóknak, akik még csak néhány alkalommal vitorláztak és akkor is csak, mint utas / nem tapasztalt vitorlázóknak, akik már régen és akkor is csak keveset vitorláztak és úgy érzik szeretnének gyakorolni… Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő / Balatonkenese. Az egynapos gyakorló vitorlástúra reggel 9-kor kezdődik, és este 18:00-kor ér véget. A hajón Méder Áron mellett maximum 4-5 személy fér el hajó típustól függően (A NAU370Run carbon vitorláson 3-4 tanuló az ideális létszám). További információ és időpont egyeztetés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com, +36 20 273 84 23. Lehetőség van több napos balatoni túravitorlázásra is jelentkezni, ilyenkor a szállás a hajóban van. 

Service 2

2024-ben folytatjuk a KANÁRI-SZIGETEKI VITORLÁSTÚRÁKAT. A koncepció: gyakorlós túra (éjszakai vitorlázásokkal)… részletek a túrával kapcsolatban itt olvasható. Az egyik kedvenc útvonalunk: Puerto Deportivo Radazul – La Gomera – El Hierro – Las Palmas – Puerto Deportivo Radazul

 

További információ és jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
Viento justo 🙂

Service 2

KARIBI VITORLÁSTÚRÁK (2024. február).

Útvonalak : Grenadine szigetek / St. Martin – Anguilla (opcionálisan: Dog sziget) – Saint Barthelemy – Nevis – Saba – Statia – St. Martin / Antigua – Barbuda – Nevis – St. Kitts – Antigua / opcionálisan: Montserrat / Martinique – St. Lucia – St. Vincent – Grenadine szigetek – Martinique

A pontos útvonal a csapattól is és az időjárástól is függ természetesen.

Az egyhetes karibi vitorlástúránk pontos időpontja 2023. őszén lesz meghirdetve, a hajóink: 4-5 kabinos sportos egytestű lesz.

Jelentkezés (Méder Áron): oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon

Service 2
ÁSZF (Általános Szerződési Feltételek) – Minden túránk résztvevőjére ez vonatkozik!

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Service 2