Csapatépítő vitorlástúrák cégek számára

Jól válaszd meg az útitársaidat, lehet hogy meg kell enned őket. (W. C. Sellar)

Csapatépítő vitorlázások cégek számára

Helyszín: Balaton / Adria
Időtartam: 4óra / 1nap / 2nap / 3-4nap vagy akár 1hét
A túrák ajánlott létszáma: 3-11fő (nagyobb létszám esetén több vitorlással kell mennünk)
A túrák útvonala: rugalmasan, és igény szerint változtatható. Függ a túra hosszától és természetesen az  időjárástól is.

Régi kínai közmondás: „Aki azt mondja, hogy ezt nem lehet megtenni, ne szakítsa félbe az embert, aki ezt teszi.”

Mitől csapatépítő egy ilyen túra? A közösen átélt nem mindennapi élmények kovácsolják valódi csapattá a társaságot: gyönyörű naplemente, viharos tenger, csillagos éjszaka, a hajón felmerülő problémák, haváriák közös megoldása és az esetleges feszültségek kezelése. „Kiszállni” nem lehet, közösen kell elviselni a megpróbáltatásokat, a problémákat közösen kell megoldani. Aki még sosem vitorlázott, megtanulhatja az alapokat, betekintést nyerhet ebbe a sportba. A gyakorló vitorlázók számára a túra új tapasztalatokat hozhat. 30 év vitorlázással a hátam mögött bátran állíthatom, a közös vitorlázás az egyik legjobb és leghatékonyabb, csapatépítőtevékenység, s egyben igazi kikapcsolódást nyújtó sport, a természet közelsége, kihívásai, kiszámíthatatlansága miatt. Nem szimulált, hanem valós problémákat kell megoldanunk… Tehát nincs tréningterv, inkább a helyzetnek megfelelő egyén- és folyamatorientált reagálás és munka, mert a folyamat alakul és fejlődni fog.

A csapatépítő túra vitorlása: az Adrián a csapat létszámától függően 11-13 méteres egytestű tengeri vitorláshajó, amiben 3-4hálókabin, 1-2 mosdó, jól felszerelt konyha, szalon, navigációs asztal található. A Balatonon 8-11 méteres egytestű kabinos vitorlások. További információt és árajánlatot az oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36-20-273 84 23 lehet kérni (Méder Áron).
„Ha valakinek csak egy kalapács áll a rendelkezésére szerszámként, akkor hajlamos lesz mindent szögnek látni.”
A mély élményeknek meghatározó és tartós hatása van. A legmélyebb élmények sok esetben igénylik a hallgatás lehetőségét, és mi erre figyelünk. A tréner a vitorlázás során megfigyelő szerepben van,  figyeli a csoportfolyamatokat, magatartásmódokat és stratégiákat, és este van a reflexió. Az akció után a reflexió feladata a megéltek és a tanultak megerősítése, végül pedig a munkahelyi mindennapokba való transzfer garantálása. Én a magam részéről a minimális reflexióban hiszek. Az egyik alapmű, ami alapján dolgozunk: Effective Leadership in Adventure Programming – Simon Priest, Michael A. Gass
Élményből tapasztalat a visszaemlékezéssel és a reflexió által lesz, vagy elmesélés és megbeszélés által (Outward Boud plus). A tapasztalat később felismerésé érik. FONTOS: akció után a reflexiós helyzet megteremtése (nálunk ez este van, a kikötés után).  A vitorlázás során bizonyos tanulási tartalmak nagyobb valószínűséggel jelenek meg, és ezeket érdemes kihasználni.
Az outbound tréningekben beépített metaforák utólagos reflexió és megbeszélés nélkül is változásokat idéz elő a személyiségben és csoportban (Bacon metaforikus modellje), ezért is használjuk főleg ezt a módszert. Mi igazából a metafórikus tanulás három modelljét használjuk kevert stratégiában:  1. a hegyek magukért beszélnek / 2. Bacon metaforikus modellje / 3. Outward Boud plus… A csapatépítő vitorlástúráink metaforikus tanulási helyzetekkel vannak tele: 1. vihar vitorlázás / 2. ismerkedés egy lakatlan szigettel / 3. Ember a vízben (MOB) / 4. Vitorlás manőverek csapatban / 5. Közös főzés a hajón / 6. Hajómosás …

Békét és Szelet!
Méder Áron / Ocean Sailing SE

Egy 4 napos Adriai csapatépítő vitorlástúra útvonaljavaslatai:
regatta_03_utvonal(1) regatta_02_utvonal regatta_01_utvonal 10801980_903638562981641_5725163388645727429_n