Balatoni gyakorló vitorlástúrák

Balatoni gyakorló vitorlázásokat minden évben májustól novemberig tartunk! A szokásos 3-4 napos belvízi vitorlás tanfolyamokat jelenleg nem tartunk, de 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat igen.

A gyakorlat központú vitorlázásokat minden esetben Méder Áron vezeti, a célja az önálló és biztonságos hajóvezetés elsajátítása, de hajóvezetői engedély megszerzését jelenleg nem biztosítjuk. (Papírt könnyű szerezni, de kellő tapasztalatot már nehezebb…)

Az 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat, azok számára ajánljuk:
akik még soha nem vitorláztak, és ki szeretnék próbálni a vitorlázást,
akik kezdő vitorlázók, és még csak néhány alkalommal vitorláztak, és akkor is csak, mint utas
illetve a nem tapasztalt vitorlázóknak is lehet ez érdekes, akik már régen és akkor is csak keveset vitorláztak, és úgy érzik szeretnének gyakorolni

A Code 8 carbon versenyvitorlással a gyakorlás igazából egy közös edzés, ahol a témák: az összes vitorla kezelése (Gennaker, Code0) / polár diagram / vitorlák beállítása / hogyan kell gyorsnak lenni… ez a programunk is egész napos (9:00-18:00). Itt a létszám: 2-3fő és Méder Áron. – Jelenleg ez a programunk szünetel, de helyette 2023-tól Nau370Run és NAU220-as versenyvitorlással is vannak programjaink. 

Az 1-2-3 napos vitorlázás célja, a minél több gyakorlás. Az egynapos vitorlástúra reggel 9-kor kezdődik és este 18:00-kor ér véget. A hajón Méder Áron mellett maximum 4-5 személy fér el. Lehetőség van több napos Balatoni túravitorlázásra is jelentkezni, ilyenkor a szállás a hajóban van.

Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő / Balatonfüred / Balatonkenese
A vitorlások: Maxi 77 / Nau370Run és NAU220 – ezek tapasztalt vitorlázóknak ajánlottak inkább

 

maxi_77_drawing

További információ és időpont-egyeztetés: Méder Áron, oceansailingse@gmail.com , +36 20 273 84 23