Tevékenységeink

Az egyesületünk jelmondata: Docendo discimus vagyis tanítva tanulunk!
Ez az idézet Lucius Annaeus Senecatól származik (római sztoikus filózófus, Kr. e. 4 – Kr. u. 65.), aki Erkölcsi levelek Luciliushoz című művébe írta ez le élete végén… A levelek a sztoikus filozófia számos hagyományos témájára összpontosítanak, mint például a halál megvetésére, a bölcs szívósságára és az erényre, mint a legfőbb jóra. Ez végül is egy napló vagy filozófiai meditációs kézikönyv, és ajánlott olvasmány! Szó szerint : ‘Homines dum docent discunt’ (I. könyv, 7. levél, 8. szekció) vagyis Az ember TANUL tanítás közben.

1. Tengeri túravitorlázó szakág:  Az Adriára, a Földközi-tengere, a Karibra és az Atlanti-óceánra szervez az Ocean Sailing SE egész évben tanfolyam, gyakorló, mérföldgyűjtő és nyaraló vitorlástúrákat. Szintek: nem vitorlázó, kezdő vitorlázó, vitorlázó és tapasztalt vitorlázó. Nem csak a tagság és a pártó tagság vehet részt a túráinkon, hanem minden érdeklődőt szeretettel várunk! Aktuális túráinkról itt lehet olvasni.

2. Tengeri flottavitorlázó szakág: 2015 tavasza óta szervezzük a VMG flottavitorlázást az Adrián évente két alkalommal (május, október). Lehet akár teljesen kezdőként / amatőrként is jönni, mert ez egy amatőr verseny, ahol a végén mindenki nyer. 🙂 . A VMG flottavitorlázás kétszer négynapos (persze egy hétre is lehet jönni), ami így akár céges csapatépítésre is alkalmas. Általában 5-8 vitorlásból (4 kabinos) áll a flottánk, és napi két futamot tartunk. További információ a VMG Yachting weboldalán.

3. Balatoni túravitorlázó szakág: Tavasztól őszig szervez 1-2-3 napos Balatoni vitorlázásokat az Ocean Sailing SE nem vitorlázó és kezdő vitorlázóknak a Maxi 77-es vitorláson, tapasztaltabb vitorlázóknak a Code 8 carbon / Nau370Run versenyvitorláson. Lehetőség van az egynapos vitorlázásokon a vitorlázás alapjaival megismerkedni, illetve a több napos vitorlázásokon egy kicsit megismerkedni a balatoni túravitorlázással. Nem csak a tagság és a pártó tagság vehet részt a túráinkon, hanem minden érdeklődőt szeretettel várunk! Aktuális túráinkról itt lehet olvasni. Induló/érkező kikötő: Marina Fűzfő (cím: Balatonfűzfő, Sirály u. 2-6) / Balatonkenese.

A Balatoni hajóparkunk: Maxi 77 (LOA: 7,77m / B: 2,49m / D: 1,37m / Disp: 1,6t / tőkesúly: 800Kg / Extra: Spinakker / 7 személyes), Nau370Run  és NAU220 (versenyvitorlás) – Jelenleg a CODE 8 Carbon vitorlázás programunk szünetel.

4. Balatoni versenyvitorlázó szakág: Az Ocean Sailing SE 2018 márciusában megalapította a balatoni verseny szakágát. Minden érdeklődőt várunk szeretettel a csapatba! 2018-ban 20 fő, 2019-ben 31 fő és 2020-ban és 2021-ben már 40 fő feletti a versenyzőink száma az egyesületünkben (az országos éves egyesületi ranglistán 20. helyen végeztünk). Minden évben szervezünk ‘szárazföldi’ szakmai programokat is. Egy ilyen programunk volt például, amikor a Tuss Sails vitorlakészítő műhelybe ellátogatunk (ahol Csury Zoltán tartott nekünk előadást a vitorla tervezés / szabás / varrás rejtelmeiről). Sajnos a koronavírus miatt 2020-ban és 2021-ben nem volt szárazföldi szakmai programunk. Viszont 2020-ban elkezdtük a Code 8 carbon gyakorló programunkat, ahol akár a nem versenyző vitorlázók is kipróbálhatják milyen egy versenyvitorlás…  2023-ban a Flaar hajóépítő műhelybe fogunk elmenni, ahol a hajó tervezés / építés lesz a témánk. Tehát nem csak vízi, hanem szárazföldi programokat is szervezünk a csapatnak. Ha szeretnél Te is nálunk leigazolni, jelentkezés és további információ Méder Áronnál (oceansailingse@gmail.com / +36 20 273 8423).