Júliusi hírek

A júliusunk egy egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúrával kezdődött, időszak: júl. 1-8.
Hajónk: Beneteau 411 Oceanis
Útvonal: Milna, Brac szg. – Solta szigeten egy lakatlan öböl – Veli Drvenik szigeten egy lakatlan öböl – falusi kikötő, Veli Drevnik – Krapanj sziget – lakatlan öböl, Zlarin szg. – Sibenik – Jezera melletti kis öbölben horgonyzás, Murter szg. – Tisno falu, Murter szg. – Murvenjak lakatlan sziget – Vela Kotula lakatlan szigetnél horgonyzás – Skrovada lakatlan szigetnél horgonyzás (Zirje sziget mellett) – Vis – Milna, Brac
Időjárás: ÉNy-i misztrál, Dny-i lebics, ÉNy-i misztrál
Műanyagmentes július van (Plastic Free July), így még nagyobb hangsúly van a héten a szemét csökkentésen a hajón.
Gyakorlatok: kikötési gyakorlatok, horgonyzási gyakorlatok, negyedszeles vitorlázás, reffelési gyakorlat, fordulások, partközeli navigáció, dingizési gyakorlat, egyik éjszaka a horgony mellett farkötelet is kötöttünk a partra (ez is egy fontos gyakorlat itt az Adrián), reffelési gyakorlatok, erős szeles vitorlázás, éjszakai vitorlázás stb.
Nálunk az életszerűségen van a legnagyobb hangsúly és azon, hogy olyat tanuljunk és gyakoroljunk, amire később tényleg szükség lehet egy önálló vitorlázás során. Az egyik ilyen téma, hogy a horgonyhoz le kell tudni úszni és ellenőrizni a víz alatt, hogy hogyan is áll. Ha szükséges, akkor kiakasztani a sziklák közül…
A gyakorlatok közben készülünk a horvát B tengeri vizsgára, és elméleti oktatás is van mindennap. A RYA és a REEDS tankönyveket használjuk az oktatásaink során, ami szerintem a legjobbak.
Sibenikben szokás szerint a halpiacon bevásároltunk (tonhal, orada, branzin), amit a hajón el is készítettünk a friss kapitányoknak.
Ősszel folytatjuk az egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráinkat.
Jelentkezés és további információ: mederaron@gmail.com
Az Ocean Sailing SE információi az adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúrákról.
Békét és Szelet! Aron

A július további része családi balatoni vitorlázásokkal telt (hajók: kalózok, sirály, Bavaria 37…) 🙂

Emellett július 24.-én tartottunk egy egynapos balatoni gyakorló vitorlázás egy Maxi 77-essel.  Viharos szelek / Spi gyakorlat / reffelési gyakorlat. A következő ilyen időpont szeptemberben lesz majd!