Februári hírek

A YouTube csatornánkra ismét új videó került, most a  csillagászati navigáció a téma:

A csillagászati navigációt mindenki bonyolultnak, misztikusnak és megtanulhatatlannak gondolja, ezért gondoltuk Levivel, hogy ezt a tévhitet eloszlatjuk! Ennek a videónak az a célja, hogy minimális tudományos/fogalmi áttekintés mellett gyakorlatorientáltan, érthetően és a lehető leghatékonyabban adjuk át a csillagászati navigáció egy módszerét, az intercept method-ot.

A mellékelt formanyomtatvány (utolsó oldal)  segítségével a mögöttes összefüggések ismerete nélkül is lehetséges így a pozíciónk meghatározása. Készítettünk egy magyar nyelvű jegyzetet is, az angol nyelvű leírás utolsó oldalán található a mérési űrlap, a 2024-es Almanac-ot pedig szintén kell használni a számoláshoz.

A magyar nyelvű jegyzet elolvasása után még jobban érthetővé fog válni az intercept method módszere. Köszönöm Erős Leventének a segítségét, mert a jegyzet írásában és szerkesztésében oroszlánrésze volt. Jó tanács a tanuláshoz: ha nem értesz valamit, nem baj, a csillagászati navigáció számolását és szerkesztését ‘csak’ mechanikusan vagyis megértés nélkül is lehet csinálni.

Az anyaggal kapcsolatos kérdéseket és visszajelzéseket a következő e-mail címeken várjuk és előre is köszönjük: eros.levente@gmail.com, mederaron@gmail.com.


A februári C tanfolyamunkon ismét mindenki átment, a következő tanfolyamunk novemberben / decemberben lesz. A pontos dátumot augusztusban fogjuk meghirdetni.

Jó tanulást és jó szelet!