Online elméleti tanfolyam a horvát B tengeri jogosítványhoz

Online elméleti tanfolyam a horvát B tengeri jogosítványhoz

 

mederaron

2021-től csak online módon tartunk elméleti tanfolyamot a horvát B tengeri jogosítvány megszerzéséhez. Az utánalévő vizsga Horvátországban (Zadarban vagy Sibenikben) lesz.
Az elméleti online tanfolyam minden esetben mini csoportokban (1-2 fő) történik a minőségi oktatás miatt. Az elméleti tanfolyam célja a sikeres vizsga mellett a valódi tudás átadása, mert tudjuk, hogy a tenger nem kér papírt. 2015-20 között háromnapos horvát B tengeri jogosítványra felkészítő elméleti tanfolyamokat tartottunk Budapesten, de ez az elméleti tanfolyam 2021-től csak online módon lesz elérhető.

Az elméleti tanfolyam témái:
1. Part menti navigáció és térképismeret (navigációs szerkesztések térképen)
2. Kitérési szabályok (COLREG)
3. Tengeri hajók fény- és hangjelzései
4. Rádiókommunikáció, segélyhívás
5. Tengerjog, nemzetközi szabályok
6. Meteorológia, időjárás az Adrián
7. Kishajó felszerelései és hajógépészet
8. Biztonság

* Az elméleti tanfolyamainkon főleg RYA tananyagokat használjuk, kiegészítve Jachtnavigátor I-II.-vel (ami legjobb magyar tengeri hajózási tankönyv).

Az online elméleti tanfolyamot hétköznapként délután és este tartjuk általában, de tudunk alkalmazkodni.

További információ, időpontok és jelentkezés: oceansailingse@gmail.com / +36 20 273 84 23

Az elméleti tanfolyam után vagy előtt minden tanulónak javaslom, hogy vegyen részt egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúránkon is. Egy hét alatt nem lehet megtanulni tengeren vitorlázni! A tapasztalatunk azt mutatja, hogy átlagosan 4-5 hét kell ehhez. Viszont erős balatoni vitorlás tapasztalat esetén akár 1-2 hét tengeri vitorlázás után is lehet önállóan vitorlázni a tengereken. Célunk, hogy a tanulóink minél korábban önállóan vitorlázzanak. Természetesen mindenkit továbbra is szeretettel várunk túráinkra, akkor is, ha már önállóan is vitorlázik a tengereken.

Békét és Szelet!
Méder Áron és az Ocean Sailing SE csapata