Decemberi hírek

Először is áldott, békés, szeretetteljes karácsonyi ünnepeket és egészségben, sikerekben gazdag boldog új évet kívánunk!

‘Bárcsak eltehetnénk a karácsony szellemét befőttnek, és minden hónapban kinyithatnánk egy üvegnyit belőle.’ Harlan Miller

A dec. 15-18. közötti horvát C tanfolyam után lévő vizsgán ismét mindenki átment, gratulálok az új szkippereknek! A következő C tanfolyamunk febr. 16-19. között lesz Zadarban, további részletek itt. A tanfolyamainkon a RYA tankönyveket használunk, például a C tanfolyamon a ‘Sea Survival’ Handbook-ot is szoktam nagyon ajánlani kiegészítő tananyagnak. Emellett szerintem a legszínvonalasabb tananyagok még a ‘Reeds Skipper’s Handbook’ és a ‘Reeds Ocean Handbook’.

December 19-én késő délután tartottuk az éves egyesületi közgyűlést a székhelyünkön. Két főtémánk volt szokás szerint: a 2023-as évünk értékelése és a 2024-es évünk tervei. 2024-es évünk vitorlás programja az első félévre már fixek, és már ki is tettük a weboldalunkra . Például 2024-ben ismét lesz Hollandia – Anglia – Hollandia vitorlástúránk, ahol árapály hajózási gyakorlatot tatunk az Északi-tengeren (Southern Bight). A jövő év újdonsága az V. szintű gyakorló túrák bevezetése lesz (Offshore / Ocean trainig).

Az idei ranglistákat az MVSZ weboldalára szokás szerint december 14-én kitették, gratulálok minden versenyzőnknek és különösen a dobogósoknak! 🙂