Szeptemberi hírek

BAHART REGATTA 2022

Az esemény szervezője a Yacht Charter Guru és az Ocean Sailing SE volt, a futamok profi lebonyolítását a SailForYou biztosította. Tavaly három helyszínen rendeztük meg a Balaton legrégebbi vitorlás versenysorozatát. Idén négy helyszínen, öt versennyel folytatódott a BAHART Regatta:

Június 11. Fonyód (A szezonnyitó versenyt a fonyódi Kormorán Kupával közösen rendeztük.)
Július 2-3. Balatonföldvár
Augusztus 13. Balatonszemes
Szeptember 3. Balatonboglár

A kétnapos balatonföldvári forduló vasárnapján több futamos pályaverseny tartottunk, melyre a BAHART Regatta mezőnye mellett vártuk a bajnokságra készülő nagyhajós osztályokat és one-design flottákat is.

A harmadik futamon bemutatkoztak a balatoni klasszikus hajók, a zárófutamon idén is elrajtolt az Eurakvilo Jótékonysági Futam, ahol vitorlázás élményének megosztásával segíthettünk!

2010-ben a BAHART Regattán Carina és én is vendégek voltunk, és már akkor nagyon megtetszett ez a versenysorozat. Jó érzés, hogy most a rendező oldalon benne vagyunk a BAHART Regattában, aminek nagy szerepe van a balatoni vitorlázás népszerűsítésében is, ami nekünk szívügyünk!

NAV 1% 2022 – Nagyon köszönjük a 2022-es évi SZJA 1% felajánlásokat, idén 264 787Ft-ot kaptunk (23 adófizető magánszemélytől). Ezt az összeget Carina földkerülő vitorláshajónkra fogjuk költeni. (Még kell azért gyűjteni hozzá, hogy el tudjuk kezdeni az állagmegőrzési munkákat.)

Szeptemberben (szept. 28. és szept. 30.) két egynapos balatoni gyakorló vitorlázást is tartottunk. Induló kikötő: Balatonfűzfő / Hajó: Maxi 77. A szerdai gyakorló vitorlázás Bf. 3-4-es ideális jó szélben és napsütésben (és nem esett az eső!) jó hangulatban zajlott. Gyakorlatok: teljesen kezdők is voltak a hajón, és ez a csoport kezdőbbnek számított, ezért az alapokon nagyobb volt hangsúly. Délután viszont már MOB gyakorlatokat és perdüléseket is gyakorolt a csapat. Egész nap sportos és szeles vitorlázás volt szerencsére, amit mindenki nagyon élvezett. A pénteki gyakorló vitorlázás is eső mentes volt szerencsére, kisütött a nap és még szelünk is volt, pedig eleinte elég reménytelenek tűnt a nap. 🙂 Sportos vitorlázás egész nap, több alkalommal kellett reffelni is. Napközben kikötöttünk Balatonalmádiban ebédelni és kis pihi, majd újult erővel vitorláztunk egész délután. A csapat sokat tanult, és  az önálló balatoni vitorlázás előtti utolsó gyakorlós nap volt ez. Idén több balatoni vitorlázásunk nem lesz, jövő áprilistól folytatjuk. Jelentkezés és részletek: oceansailingse@gmail.com

Szept. 29-én kéthajós céges csapatépítős vitorlázást tartottunk egy IT cégnek és a cég 22 alkalmazottját vitorláztattuk meg délután. A téma játékos vitorlázás volt két futammal, a pálya: Füred – Tihany / Tihany – Füred… Este közös vacsora majd utána motivációs előadást tartottam a cégnek, persze inkább beszélgetés jelleggel. Egy jó hangulatú és nagyon hatékony nap volt a csapatépítés szempontjából, szerintem még lesz folytatás, mert nagyon jól sikerült. Csapatépítő vitorlázásra jelentkezés: oceansailingse@gmail.com