Balatoni gyakorló vitorlástúrák

A balatoni vitorlázásaink 2021-ben is folytatódnak! Hagyományos hatnapos belvízi vitorlás tanfolyamokat jelenleg nem tartunk, de 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat igen.

A gyakorlat központú vitorlázásokat minden esetben Méder Áron vezeti, a célja az önálló és biztonságos hajóvezetés elsajátítása, de hajóvezetői engedély megszerzését jelenleg nem biztosítjuk. (Papírt könnyű szerezni, de kellő tapasztalatot már nehezebb…)

Az 1-2-3 napos gyakorló vitorlázásokat, azok számára ajánljuk:
akik még soha nem vitorláztak, és ki szeretnék próbálni a vitorlázást,
akik kezdő vitorlázók,és még csak néhány alkalommal vitorláztak, és akkor is csak, mint utas
illetve a nem tapasztalt vitorlázóknak is lehet ez érdekes, akik már régen és akkor is csak keveset vitorláztak, és úgy érzik szeretnének gyakorolni

A Code 8 carbon versenyvitorlással a gyakorlás igazából egy közös edzés, ahol a témák: az összes vitorla kezelése (Gennaker, Code0) / polár diagram / vitorlák beállítása / hogyan kell gyorsnak lenni… ez a programunk is egész napos (9:00-18:00). Itt a létszám: 2-3fő és Méder Áron.

Az 1-2-3 napos vitorlázás célja, a minél több gyakorlás. Az egynapos vitorlástúra reggel 9-kor kezdődik és este 18:00-kor ér véget. A hajón Méder Áron mellett maximum 4-5 személy fér el. Lehetőség van több napos Balatoni túravitorlázásra is jelentkezni, ilyenkor a szállás a hajóban van.

Induló és érkező kikötő: Balatonfűzfő / Tihany
A vitorlások: Maxi 77 / Code 8 Carbon (tapasztalt vitorlázóknak ajánlott!)

maxi_77_drawing

További információ és időpont-egyeztetés: oceansailingse@gmail.com , +36 20 273 84 23

2 Responses to Balatoni gyakorló vitorlástúrák

 1. Dr. Szabó Sándor szerint:

  Balatoni 3 napos vitorlázás tematikájú program érdekelne. Papirral és igen kevés tapasztalattal rendelkezem. Mind a balatoni, mind az adriai vitorlázás érdekel, elsősorban az önálló, biztonságos hajózás a célom, kevésbé a leggyorsabb és a legélesebb beállítás. 63 éves orvos vagyok, Debrecenből.
  Üdvözlettel és tisztelettel,
  Dr. Szabó Sándor

  • Méder Áron szerint:

   Kedves Sándor!
   Küldtem egy tájékoztató e-mailt, remélem megkapta.
   Az egynapos gyakorló balatoni vitorlázásokra vannak már időpontok és biztos lesznek, ahogy tavaly május közepétől is szerveztünk ilyen programokat. A jún. 12-19. közötti adriai egyhetes tanfolyam / gyakorló vitorlástúrán szintén vannak még szabad helyeink. (Sok ilyen tanfolyamunk van minden évben, október végéig…) Az idei 3 napos balatoni vitorlástúra kicsit bizonytalan még…
   Jó szelet!
   Áron (meder.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Hit Counter provided by technology news