Tengeri tanfolyam / gyakorló vitorlástúrák

2020. ápr. 18-25. / ápr. 25. – máj. 2. / máj. 30. – jún. 6. között lesznek a következő egyhetes adriai tanfolyam / gyakorló vitorlástúráink.

Teljesen kezdők is jöhetnek erre a tanfolyam / gyakorló vitorlástúránkra. A túránk célja minél több vitorlázás különböző körülmények között (mérföldgyűjtés), lesz például éjszakai vitorlázás is.  A gyakorló vitorlástúra végén lehetőség van a horvát B típusú tengeri hajóvezetői jogosítvány megszerzésére is (ezt a jogosítványt EU-n belül elfogadják, soha nem jár le és nem kell orvosi vizsgálat sem).
Mivel az Egyesületünknek nincs még vitorláshajója az Adrián, ezért minden esetben béreljük a vitorlást (3 vagy 4 kabinost) és természetesen spinakkerel együtt. A 2020-as tavaszi és nyári tanfolyam / gyakorló vitorlástúránk egy Beneteau 411-esen lesz, extrák: spinakker, radar és ais.
A tanfolyam / gyakorló vitorlástúra tematikája:
Gyakorlati oktatás: vitorlakezelés, motorkezelés, hajókezelés, horgonyzás, éjszakai navigáció, bójára állás, kikötői manőverek, kormányzás, viharvitorlázás (pl. heave-to), reffelési gyakorlatok, MOB gyakorlat, árbocmászási gyakorlat, hajóműszer ismeret és spinnakerezési (vagy gennakerrezési) gyakorlat tengeri körülmények között… és még sok minden!
Elméleti oktatás: part menti navigáció, mágnesesség, , COLREG (vagyis szabályok a vízen), tengerrajz, tengeri jog, VHF rádiózás, meteorológiai ismeretek, hajóvezetési ismeretek, hajó műszaki jellemzői, gépészet, környezetvédelem és természetesen a biztonság is egy kiemelt témánk… és még sok minden. 🙂 (A tananyag a RYA tananyagra épül kb. 70%-ban, a többi a saját tapasztalat!)
További témák a hajón: útvonaltervezés nappal, éjszaka, nagy forgalmú területeken, hajó és felszereléseinek karbantartása, őrségbeosztás, a legénység irányítása, élet a hajón, tengeri etika, adminisztrációs feladatai a kapitánynak, élelmezési feladatok, csillagászati navigáció, árapály hajózási ismeretek és túléléstechnikai ismeretek.
A túra során megismerjük az Adria vízrajzának és légmozgásának sajátosságait, közösen felfedezve a szigetvilág szépségeit.
További információ, jelentkezés: oceansailingse@gmail.com e-mail címen és a +36 20 273 84 23-as telefonszámon.
gyakorloturak02

Mentés

Mentés

Mentés

5 Responses to Tengeri tanfolyam / gyakorló vitorlástúrák

 1. […] alábbi egyhetes adriai gyakorló/tanfolyam vitorlástúráinkon vannak még szabad […]

 2. D.I. Gábor Torma szerint:

  Sziasztok,

  Balatoni vitorlázó vagyok, szívesen megismerném a tengeri körülményeket is egy gyakorlott

  vezetö mellett. A program nagyon tetszik, küldjetek egy árlistát mindegyik idöpontról.

  Köszönettel: Torma Gábor

 3. Marcell szerint:

  Oktober 13 hang orakor van indulas Brad rol a kiotobol

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.


Hit Counter provided by technology news